Downloads & Tools

Je vindt hier een overzicht van downloads, hulpmiddelen en tools die gedurende de trainingen van ontwikkeltaal.nl worden aangeboden. Al een training gevolgd? Dan kan je alle aangeboden content vinden op jouw persoonlijke pagina van het kennisplatform van ontwikkeltaaal.nl [inlog vereist]. Nog geen training gevolgd? Maak dan gerust gebruik van de gratis downloads hieronder.

Poster Prikkelverwerking

De poster biedt ondersteuning bij het kijken naar de prikkelverwerking van leerlingen [over- en/of onderprikkeling] en geeft suggesties welke effectieve hulpmiddelen ingezet kunnen worden ter voorkoming ervan.

Downloads: Poster Prikkelverwerking | InformatievePlacemat Prikkelverwerking
Tools & Animaties: Tool Prikkelverwerking

Gedragsregulering | Het BreinPannetjes model

Voor leerlingen is het inzicht in eigen gedrag, gedachten en emoties de basis om te komen tot een gedragsverandering. Het BreinPannetjes model is hiervoor eenduidig en handig hulpmiddel.

Downloads:
Het BreinPannetjes model | Welbevindingsthermometer compleet | Welbevindingsthermometer compact
Tools & Animaties: Tool welbevinden voor in de klas

Gedragsregulering | Triggers

Iedereen heeft ze in mindere of meerdere mate ….. TRIGGERS. Je hebt maar één woord of signaaltje nodig en jouw emoties stijgen tot grote hoogte. Zelf soms zo ver dat je jezelf compleet niet meer in de hand hebt en het even kan duren voordat het weer is weggezakt. Voor leerlingen en leraren is het inzicht in eigen gedrag, gedachten, emoties en triggers de basis om te komen tot gedragsverandering.

Downloads: De Welbevindingsgrafiek | Invulschema Triggers
Tools & Animaties: Tool Welbevindingsgrafiek

Gedragsregulering | De GedragRoos, Handelingsperspectief voor de leraar

Hoe kan ik het beste reageren op gedrag in de klas? Wat moet ik doen en wat moet ik juist niet doen? Hoe kan ik aanzetten tot een duurzame gedragsverandering bij de leerlingen? Al deze vragen kan je zelf beantwoorden met behulp van de GedragRoos. Naast inzicht in eigen gedrag en dat van de leerling biedt de GedragRoos jouw als leraar eenduidig handelingsperspectief voor in jouw eigen klas!

Downloads: De GedragRoos | InformatievePlacemat GedragRoos
Tools & Animaties: Tool GedragRoos | Vragenlijsten GedragRoos

Welbevinden in de klas

De cirkel van welbevinden biedt een overzicht van alle belangrijke factoren die van invloed zijn om het welbevinden van leerlingen in de klas. Voor meer informatie, lees het artikel welbevinden in de klas.

Downloads: Cirkel van Welbevinden | InformatievePlacemat Welbevinden

Wim BieldermanDownloads